In vijf stappen vinden wat u zoekt

1. Gebruik de zoekvelden om in Uitgebreid zoeken naar vroegchristelijke teksten te zoeken. Wanneer u de cursor op de informatie-icoontjes (!) bij de afzonderlijke zoekvelden plaatst, krijgt u verdere uitleg. U kunt de criteria combineren om uw opdracht te verfijnen (alleen Zoeken op vertaler is niet combineerbaar). Bij elke wijziging gaat de database vanzelf voor u aan de slag.
2. De resultaten verschijnen in het venster Zoekresultaten: Vroegchristelijke teksten.
3. Door te klikken op een vroegchristelijke tekst verschijnt een lijst met vertalingen in het venster Zoekresultaten vertalingen. Vet gedrukte titels bevatten een volledige vertaling, de andere slechts een gedeeltelijke (een deelvertaling van de preken (sermones) van Augustinus bevat dus potentieel wel vertalingen van volledige preken, maar niet van alle preken. De vertalingen zijn chronologisch aflopend gesorteerd, maar u kunt zelf andere sorteringen toepassen via de pijltjes naast de kopjes (titel, publicatietype etc.).
4. Door op het plusje voor een vertaling te klikken komt u hier meer over te weten.
5. U kunt de resultaten (in vereenvoudigde weergave) opslaan of printen (exporteren) door rechtsboven in een van de twee resultaatvensters op het gewenste bestandsformaat te klikken.

Via Opnieuw beginnen kunt u de zoekopdracht wissen en een nieuwe zoekopdracht invoeren.