In enkele stappen vinden wat u zoekt

1. Gebruik de zoekvelden om in Uitgebreid zoeken naar vroegchristelijke teksten te zoeken. Plaats de cursor op de informatie-icoontjes (!) bij de afzonderlijke zoekvelden voor meer uitleg. U kunt de criteria (m.u.v. Zoeken op vertaler) combineren om uw opdracht te verfijnen. Bij elke wijziging gaat de database vanzelf voor u aan de slag.
2. De resultaten verschijnen in het venster Zoekresultaten: Vroegchristelijke teksten.
3. Klik op een vroegchristelijke tekst en er verschijnt een lijst met vertalingen in het venster Zoekresultaten vertalingen. Vet gedrukte titels bevatten een volledige vertaling, de andere slechts een gedeeltelijke (een vertaling van enkele preken (sermones) van Augustinus geldt dus als deelvertaling, ook als ze vertalingen van volledige preken bevat). De vertalingen zijn chronologisch aflopend gesorteerd, maar u kunt zelf andere sorteringen toepassen via de pijltjes naast de kopjes (titel, publicatietype etc.).
4. Door op het plusje voor een vertaling te klikken komt u hier meer over te weten.
5. U kunt de resultaten (in vereenvoudigde weergave) opslaan of printen (exporteren) door rechtsboven in een van de twee resultaatvensters op het gewenste bestandsformaat te klikken.
6. Indien beschikbaar is een link opgenomen naar de vertaling zelf (elders op het web) of kunt u de vertaling downloaden.

 

Via Opnieuw beginnen kunt u de zoekopdracht wissen en een nieuwe zoekopdracht invoeren.